Elindult a projekt

2017. február 1.
A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Ez alkalomból kedden délelőtt a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével.

A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Ez alkalomból kedden délelőtt a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.


A Fejér Megyei Önkormányzat konzorciumi partnereivel, a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az ECHO Innovációs Műhellyel 2016-ban eredményesen pályázott a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projektre. Az 1,331 Milliárd Forintos pályázati támogatásból nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást elősegítő programot valósítanak meg.


A 2020. december 31-ig tartó projektben, a munkaerő-piaci programokban 863 fő bevonását tervezik. Az ősszel, 2016. novemberében alakult meg a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A 2016. decemberében ülésező Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórumon elfogadásra került a projekt előkészítési szakasz kulcselemeként a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia a foglalkoztatásban érintett közel 80 fő szakértő és intézményi, vállalati partner bevonásával, a vállalati, munkaerő-piaci szolgáltató, képző és önkormányzati igények figyelembe vételével.


A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Mostantól az uniós pénzeszközök hivatalosan is hozzáférhetővé váltak a munkaerő-piac szereplői részére.

Vissza a hírekhez