Kerüljön Magyar Termék az asztalra - szakmai konferenciával indult a programsorozat

2018. szeptember 28.
Pénteken szakmai konferenciával kezdődött az a programsorozat, amely a minőségi magyar élelmiszerek népszerűsítését tűzte ki célul. Szombaton a Jancsárkert Piacon megannyi helyi termelő várja a fehérváriakat a IV. Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásár keretében.

Az agrárgazdálkodás minőségi fejlesztése érdekében évek óta a legfontosabb szakmai célkitűzés, hogy „kerüljön minőségi magyar termék az asztalra!”
Pénteken agrárszakmai konferenciát rendeztek a Megyeházán, ahol az uniós agrárpolitikáról, a Vidékfejlesztési Program kisgazdaságok számára kínált fejlesztési lehetőségeiről, az élelmiszerbiztonságról és minőségről, valamint arról is szó volt, hogy milyen az interaktív termelői piac a Jancsár Piac példáján keresztül.
A konferencián Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke arról tartott előadást, hogy Magyarország számára mit jelent a közös agrárpolitika, hogyan tudják versenyképessé tenni a magyar agrár élelmiszergazdaságot és hogyan készülnek a következő uniós költségvetési időszakra. Jakab István elmondta, az agrárszakma egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a gazdák jövőbeli generációi ne csak alapanyagot, hanem minél jobban feldolgozott termékeket állítsanak elő, mert ez a magyar vidék jövője.
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a Hungarikumok megyei vetületeként a Jancsárkert termelői piac és közösségi tér felvételt nyert a Fejér Megyei Értéktárba, annak hivatalos tagja lett. "Fontos, hogy mind a megye, mind az ország polgárai minőségi magyar termékeket fogyasszanak, amelyek nemcsak felveszik a versenyt a legjobb minőségű külföldi termékekkel, hanem sok esetben felül is múlják ezeket." - tette hozzá a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
A Fejér Megyei Önkormányzatnak konzorciumi partnereivel: a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az Echo Innovációs Műhellyel 1,331 milliárd forintos pályázati támogatást sikerült elnyernie Fejér megye foglalkoztatási helyzetének javítására, hogy a gazdaságfejlesztéssel a hátrányos helyzetű térségekben kiegyensúlyozottabb foglalkoztatási helyzetet teremtsenek. A Fejér Termék Program fejlesztése is e célok elérését segíti. A Fejér Megyei Önkorányzatnak Így lehetősége nyílik arra, hogy tovább népszerűsítse a Megyekorzó rendezvényei által a Fejér Termék Programot, a házi készítésű egészséges élelmiszereket és kézműves termékeket a lakosság körében.

szekesfehervar.hu

Vissza a hírekhez