Kihelyezett Fórum ülés Sárbogárdon

2018. november 6.
A Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum 2018. október 18-án Sárbogárdon tartotta ülését.

A Fórum tagjait és meghívott vendégeket Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. Kiemelte, hogy a fórum egyik fő szerepe a térségi fejlesztések elősegítése és összehangolása.
A fórum tagjai az első napirendi pontban tájékoztatást kaptak a Kormányhivatal Társadalombiztosítási és foglalkoztatási Főosztály munkatársától a támogatási eszközök felhasználásáról.
Az esemény egyik fő témája Sárbogárd Város Önkormányzata fejlesztéseinek hatása a térség foglalkoztatási helyzetére. Dr. Sükösd Tamás, Sárbogárd Város polgármestere, beszámolt településük TOP és EFOP pályázatoknak köszönhető fejlesztésekről és azok hatásairól. Kiemelte a humán fejlesztés fontosságát és örömmel adott tájékoztatást az aznap délelőtt megtartott Sárbogárdi Család és KarrierPONT Nyitórendezvényéről.
Dél-Fejér másik településének polgármester asszonya, Csutiné Turi Ibolya a Sárkeresztúri Hangyák Termelő és Értékesítő Szociális Szövetkezet munkáját és foglalkoztatási tapasztalatait mutatta be. A Hangyák Szoc. Szöv. az őszi Megyekorzó rendezvényen elnyerte a Legszebb stand” díjat.
A térség fejlesztéséhez kapcsolódóan Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője számolt be a készülő Mezőföldi Tanulmányok füzetsorozatról, melynek 20 tanulmánya olyan témákat fog feldolgozni mint generációs kérdések, turizmus, szociális gazdaság, környezeti revitalizációs programok, felzárkózás a mélyszegénységből, szakképzési kihívások, kulturális örökség stb.
A Fórum tagjai tájékoztatást kaptak továbbá a Fejér Megye Foglalkoztatási Stratégiájában szereplő kulcsprojektek munkájáról.

Vissza a hírekhez