Megyekorzó a Megyenapon

2019. szeptember 23.
Hagyomány-Érték-Minőség – Díszpolgári kitüntető címek, díjak, Megyekorzó és Hungarikum játékpark, koncertek a 2019. évi Megyenapon, Velencén

Ünnepi közgyűléssel kezdődött a Megyenap Velencén, a Velence Korzó dísztermében, ahol a „Fejér Megye Díszpolgára” kitüntető címet: Dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöke és id. Ocskay Gábor, a hazai jégkorongsport ikonikus alakja vehette át Dr. Molnár Krisztiántól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől. Délután a Megyekorzó legszebb standjait díjazták a Megyenapot szervező önkormányzatok vezetői.

Az ünnepi közgyűlésen ünnepi beszédet mondtak az elnökségben helyet foglaló: Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, a Megyenap házigazdái: Koszti András, Velence város polgármestere és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A Megyenap díszvendégeként külön köszöntötték Albert Tibort, Tusnádfürdő polgármesterét és a küldöttségét.

A Megyekorzón bemutatkoztak helyi, saját készítésű termékeikkel Fejér megye őstermelői, kézművesei a Velence korzón. A legszebb standokat zsűrizés után díjakkal ismerték el. Az első három helyezettnek járó jutalmat a színpadi megnyitó után a szervező önkormányzatok képviseletében egyben a zsűri tagjai: Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Koszti András, Velence város polgármestere és dr. Kovács Zoltán, Fejér Megye Jegyzője adta át. Első helyezett a Nagylóki Szociális Szövetkezet fűszerpaprika termékeit árusító standja, második Horváth Erika - dísztök (Velence), harmadik Kerámiázlak/Fekete Krisztina (Sukoró) kerámiát árusító standja lett.

A „Hungaricum kincsesláda” interaktív játéktéren minden korosztály kipróbálhatja az ügyességi, logikai és memóriafejlesztő játékokat. A Szent István téren megkóstolhatjuk Fejér megye legjobb borait is, a „MINTAKincstárban” pedig játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a magyar népművészet formavilágát.

A délutáni közönségprogramok közül még kiemelkedett a Honeybeast együttes koncertje, amelyre megtelt a Velence Korzó főtere. A felvezető események között volt óvodás és kisiskolás műsor, fellépett a Zichyújfalui Mazsorett csoport, a Hungarikum együttes és a Gilice Gyermek Néptánccsoport, bemutatót tartott a VKKKSE karate egyesület.

 

Szöveg: www.fejer.hu

Vissza a hírekhez