Elbírálták a „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében, a "Fejér Termék" Elismerés 2020. elnyerésére beérkezett pályázatokat a Megyeházán

2020. március 6.
A Fejér Megyei Önkormányzat „Fejér Termék” Elismerés 2020. elnyerésére két kategóriában pályázatot hirdetett. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított helyi élelmiszerekre és kézműves termékekre, valamint a „Hagyomány - Érték - Minőség”, a Fejér Termék Program három alappillérének való megfeleltetés. A beérkezett pályázatokat március 6-án délelőtt a Fejér Termék Bizottság tagjai zárt ülésen bírálták a Megyeházán. Eredményt április 25-én, a Móri Szent György-heti Vigasságok keretében rendezett, az év első Megyekorzóján hirdetnek.

A Fejér Megyei Önkormányzat „Fejér Termék” Elismerés 2020. elnyerésére két kategóriában: feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban hirdetett pályázatot.

A február 28-ig, Fejér megye 19 településéről beérkezett 25 pályázatot március 6-án délelőtt a Fejér Termék Bizottság tagjai zárt ülésen bírálták a Megyeházán.

A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított helyi élelmiszerekre és kézműves termékekre, továbbá a Hagyomány – Érték- Minőség, a Fejér Termék Program három pillérének való megfeleltetés. A „Fejér Termék” elismerés - kategóriánként egy-egy – azoknak ítélhető oda, akik igazoltan Fejér megye közigazgatási területén termelt vagy gyűjtött alapanyagokból készült termékeket állítanak elő. Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. További megfelelőségi kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el. A feldogozott élelmiszer termék kategóriában friss élelmiszernek nem minősülő termékekkel lehetett pályázni. Ebbe nem tartoznak bele a friss gyümölcsök és zöldségtermékek, a nem eltartható friss tejtermékek, friss hústermékek. A kézműves ipari termék kategóriában nem kizárt gépi technológia alkalmazása, de a folyamat nem lehet teljesen automatizált, illetve arányának az előállítás folyamatában 50% alatt kellett maradnia.
 
Az elismerést - a Fejér Megyei Önkormányzat nevében - a Fejér Termék Bizottság minden évben egyszer ítéli oda.
 
Az ünnepélyes elismerés-átadásra az év első Megyekorzóján kerül sor. Eredményt idén április 25-én, a Móri Szent György-heti Vigasságok keretében rendezett Megyekorzóján hirdetnek.
 
Az elismerésben részesült pályázók az elismerést marketing munkájukban megjeleníthetik, felhasználhatják.
 
szöveg: www.fejer.hu
Vissza a hírekhez