14. Vadgasztronómiai fesztivál és Megyekorzó a Pákozdi Pagonyban

2021. szeptember 7.
Közel háromszáz szakács és több ezer látogató érkezett szombaton a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Megyekorzó rendezvényére, amely az idei évben az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás egyik kiemelkedő eseménye volt.

14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a vadhús felhasználhatóságának sokoldalúsága mellett a Kárpát-medence és a magyar erdők csodáit ismerhették meg a fogyasztók. A fesztiválon Majoros Gábor, a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének elnöke, a Vadex vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: a magyar vadhús minősége nem csak a magyar vad és vadgazdálkodás jó hírét öregbíti, hanem országunk nemzetközi megbecsülését is emeli. A hazai vadhús-fogyasztás népszerűsítésében is kiemelt feladatokat vállalunk fel.


A Fejér Megyei Önkormányzata saját rendezvényeivel is gazdagította a fesztivál programját, hiszen a Megyekorzón mindenki meglelhette a kedvencét a házi készítésű, természetes, egészséges ételek és a kézműves termékek között, míg a Hungarikum játékparkban és a MintaKINCStár programjain játékos, interaktív formában ismerhették meg hazánk és megyénk értékeit kicsik és nagyok egyaránt.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke pedig üdvözölte, hogy második alkalommal rendezték Sukorón a programot, majd kiemelte a Megyekorzót, amelyen a helyi termelők, kézművesek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

 

A "Megyekorzó Legszebb Standja" Elismerést az FMÖ Fejér Termék Bizottsága döntése alapján az MJ Glass Design - Magasházi Julianna nyerte el saját készítésű üvegékszereivel.

A "Megyekorzó kedvence" Elismerést a BORBÁS KERT - BORBÁS EDIT nyerte a közönségszavazatok alapján.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a fesztivál résztvevőit.Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke pedig kiemelte: a Pákozdi Pagony pompás keretet ad egy ilyen rendezvénynek, s ehhez gratulált. Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

Kovács Zoltán az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás kormánybiztosa pedig, a világkiállítás küszöbén, az annak ‘előszobájának’ tekinthető fesztiválról szólt, amelynek üzenete van: a magyar vadhús biztonságos, egészséges és széles körben fogyasztható, melynek megvan a helye a magyar gasztronómiában.

A megnyitón Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Lőrincz Attila, a Vadex vadfeldolgozási ágazati igazgatója. Majd pedig sajtótájékoztatón az Agrármarketing Centrum vadhús fogyasztását népszerűsítő kampányának indulását jelentették be. A fesztivál Vadgasztronómiai Nagydíját a Rapsberry nevű budapesti csapat nyerte, az Erdei Ételek Mestere elismerést pedig a Bakonyerdő csapata.

 

szöveg: www.fejer.hu

Vissza a hírekhez