"Hagyomány - Érték - Minőség" jegyében a Fejér megyében előállított kézműves termékek és minőségi alapanyagból készített élelmiszerek körében hirdetett pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat, melyre 2023. február 28-ig várják a pályázatokat.
A Megyenaphoz kapcsolódóan idén is megrendezték a Megyekorzót, ahol Fejér megye minőségi termékeket előállító termelői és kézművesei mutatkoztak be. Ennek keretében adták át a „Fejér Termék 2022” elismeréseket, amelyet a Fejér Megyei Önkormányzat két kategóriában: feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban hirdetett meg. Ebben az esztendőben kézműves ipari termék kategóriában Pásztor Sarolta, feldolgozott élelmiszer kategóriában pedig a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. nyerte el a „Fejér Termék” elismerést.
A Megyeháza Címertermében ülésezett szerdán délelőtt a Fejér Termék Bizottság, ahol elbírálták a „Fejér Termék 2022” felhívásra érkezett pályázatokat. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított helyi élelmiszerekre és kézműves termékekre, valamint a „Hagyomány - Érték - Minőség”, a Fejér Termék Program három alappillérének való megfeleltetés. Az elismeréseket március 25-én, a Megyenapon adják majd át.